Misunnelsen var stor

I de siste månedene har jeg gått rundt og sett på mennesker. De fleste jeg har sett på er folk som er gravide eller akkurat har fått barn. Jeg er misunnelig.

Babysyken har virkelig tatt over meg og jeg kvier meg for og møte eller snakke med de som er gravide. Jeg har kollegaer som er gravid, og det er folk som ikke har kjent partneren sin i 1 år engang. Jeg tenker at de er dumme som faktisk planlegger og få barn, når de ikke engang kjenner hverandre! De kjøper seg hus, biler og andre ting man må/bør være 2 om å kjøpe. Jeg er misunnelig.

Jeg og samboeren har vært sammen i 6 år, vi kjøpte oss leilighet for 1 år siden og vi kjøpte ny(ere) bil i år. Stasjonsvogn. Det første spørsmålet vi fikk var om vi ventet barn? Nei, må man det da? Må man skaffe seg større bil bare når man skal ha barn? Nei! Vi ønsket bare en bil hvor vi kunne få plass til alt tur-utstyret når vi skulle på fisketur osv. Folk har spurt og spurt om ikke vi skal lage barn sammen snart, siden vi har vært så lenge sammen. Blir jeg sur? JA! Spesielt når jeg faktisk har vært så babysyk som jeg har vært.

Jeg ble sur og lei meg da søstra mi fortalte at hun var gravid, IGJEN! Hun har 2 fra før og nå skulle hun ha enda en!? Jeg ble sur og lei meg da kollegaen fortalte hun var gravid, for hun har aldri vært en som har hatt lyst på barn. Og nå hadde hun og partneren PLANLAGT og få barn!? Jeg ble faktisk så deprimert at jeg ikke ønsket å gå på jobb, fordi jeg visste at synet av henne og gravid-magen ville gjøre meg trist. Er jeg misunnelig? JA!

Så jeg sluttet med p-piller, som jeg hadde gått på i 6 år. Jeg ble forventningsfull! Forventet (dum som jeg var!) at jeg skulle være gravid etter første måned uten p-piller! Jeg hadde mange symptomer og jeg følte virkelig på meg at jeg var gravid! Så tok jeg en test, og den var negativ. Jeg tok testen på morgenen før jeg skulle på jobb, noe jeg ikke burde gjort. Jeg ble så lei meg at jeg ikke klarte å spise, ikke klarte å prate og smile. Jeg falt ned i et sort hull. Det brøt meg virkelig ned. Men jeg kom meg opp igjen ved tanken på min herlige kjæreste. Vi kunne bare prøve på nytt!

Tiden gikk og jeg var påpasselig med når sjansene var på det høyeste! Nå skulle jeg bare vente og se om "perioden" min kom eller ikke!

Dagene gikk, og jeg var 100% sikker på at jeg ikke var blitt gravid, da jeg hadde skikkelige mens-murringer i magen og virkelig vondt i korsryggen. Jeg tenkte jeg skulle ta en test, for og være sikker. Om den viste negativt kunne jeg jo dra på fest med venner senere på kvelden! Jeg hadde 2 stk tester i skuffen. Jeg tok den ene og gjorde som bruksanvisningen viser. Ventet 5 minutter... 10 minutter... Blankt var det. Ugyldig sto det på bruksanvisningen. Tenkte jeg skulle vente litt til bare. Gikk ut i stua og så litt på tv, og så gikk jeg på badet bare for å se en siste gang.

Testen viste... 2 svake rosa streker! Positivt!

Første tanken var: "Shit! Hva gjør jeg nå!?". Og så begynte jeg og lese bruksanvisningen sikkert 5 ganger til for og være sikker på at det stemte. Og det gjorde det.

Jeg ringte søstra mi for å fortelle det. Hun har jo mast så lenge på tantebarn. Hun ble glad, jeg gråt nesten i telefonen. Jeg lurte på hva jeg skulle gjøre? Siden strekene var så svake, vi ble enige om at jeg skulle ta en ny test på morgenen etter, for å være helt sikker. Jeg sendte en melding til kjæresten (som var på jobb) og skreiv at det var et positivt resultat. Han ble nok litt skremt. Vi hadde jo snakket om å lage barn en stund, og han visste jeg hadde sluttet med p-pillene. Nå var alt blitt så virkelig, litt skremmende syntes vi begge.

Jeg ble så glad, begynte å lese meg opp på Internett om hva som bør gjøres videre osv. Ventet spent på at morgendagen skulle komme, for å bli sikker på et positivt resultat. Denne viste nå 2 sterke røde streker. Positivt. Jeg ble enda gladere! Sende mms til søstra mi, som også ble kjempe glad. Kjæresten min er nok også glad, det har nok bare ikke sunket inn enda. Det er jo lenge igjen til vi kan si det offisielt. Kun vi 3 som vet. Nå venter vi bare spent på tiden videre,

Jenta som var så misunnelig og trist for alle de andre som ventet barn. Hun har nå sitt eget å vente på!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits